Cum poți fi mai prietenos cu mediul chiar dacă nu ai buget?

Girlandă luminoasă decorativă

Schimbările climatice au devenit o urgență globală, mai ales în această perioadă. Motiv pentru care ar fi de mare ajutor pentru salvarea mediului înconjurător dacă am încerca să fim cât mai eco-friendly în fiecare zi, așa cum putem. Unul dintre motivele pentru care noi, la #deAzi, folosim recipiente de sticlă este și acela de a încuraja reciclarea și reutilizarea lor în diferite metode. De pildă, cum te poți folosi de aceste recipiente pentru a crea un ecosistem la tine în balcon sau ce ușor poți obține o ghirlandă luminoasă decorativă din doar câteva sticle de smoothie #deAzi

Ce se întâmplă când vrei să fii mai prietenos cu mediul, dar nu ai buget pe care să-l aloci special pentru asta? Dacă te-ai întrebat care sunt lucrurile pe care nu este nevoie să cheltui foarte mulți bani, dar care ajută mediul, am venit cu câteva exemple în ajutorul tău. Cele mai ușoare și mai ieftine modalități de a ajuta planeta:

Pregătește-ți cafeaua la tine acasă

Sau vino cu propria cană de acasă atunci când ieși în oraș. Folosirea unor pahare reutilizabile sau a unor căni vor ajuta foarte mult mediul înconjurător și vor reduce cu siguranță cele 16 miliarde de pahare de hârtie ce sunt utilizate pentru cafea în fiecare an. Iar pentru barista cănile sunt o modalitate și mai bună de a se putea juca în voie cu desenele din cafea. În același registru, o sticlă de apă cu un filtru încorporat pe care o poți reutiliza este o achiziție foarte bună. Îți umpli sticla foarte ușor de fiecare dată când pleci de acasă și nu mai este nevoie să cumperi noi sticle de apă de plastic.

Mergi la cumpărături cu plasele de acasă

Din ce în ce mai multe supermarketuri și hipermarket-uri au renunțat la plasele de plastic și te îndeamnă să folosești cât mai multe plasele reutilizabile pe care le poți cumpăra de la ei și pe care le poți folosi de fiecare dată când faci cumpărături la ei în magazin sau de ce nu, chiar și în piață sau la alte magazine alimentare. Poart-o după tine de fiecare dată când ieși în oraș și știi că ai putea ajunge la un magazin în drumul înapoi spre casă.

Folosește mai mult bicicleta și mai puțin mașina

O modalitate pentru a reduce costurile din familie, dar și pentru a ajuta mediul înconjurător este aceea de a reduce emisiile nocive ale vehiculului propriu. Poți călători și te poți plimba foarte mult și foarte bine și cu bicicleta sau cu rolele, iar atunci când mergi la drum lung, mai poți lua cu tine în mașină cel puțin 2-3 oameni și astfel să economisiți, dar să și ajutați mediul pentru a mai scăpa de o extra-mașină sau chiar mai multe. Totodată, emisiile pot fi reduse și cu ajutorul mașinilor electrice, care acum pot fi foarte ușor de închiriat.

Economisește și ajută și mediul înconjurător!