Reciclarea poate să fie și distractivă! Uite ce poți face de azi cu sticlele de Azi.

Au trecut vremurile când reciclarea era datoria exclusivă a marilor poluatori industriali. Astăzi este evidentă amprenta noastră asupra mediului. Și este clar că trebuie ca fiecare dintre noi să iși asume bucațica lui de responabilitate.

Ghirlanda luminoasă decorativă

Ghirlanda luminoasă decorativă Ghirlanda luminoasă decorativă

Ai nevoie de un strop de lumină caldă în interiorul casei tale? Uite cât de ușor poți să o obții cu doar trei elemente. Pentru o ghirlandă luminoasă decorativă ai nevoie de: un metru de ghirlandă luminoasă, culori speciale pentru decorarea sticlei și câteva sticle (recomandarea noastră ar fi 5-6) de smoothies de Azi.

Timp pentru asamblare: 15 minute

Instrucțiuni de asamblare:
Pregătește cinci-șase sticle de smoothie-uri de Azi, scoate-le eticheta și spală-le corespunzător. Apoi, ajută-te de culori vii, speciale pentru sticlă și pictează-le după bunul plac. Poți stabili culorile în funcție de anotimp sau de starea ta de spirit. Aranjează sticlele una lângă cealaltă pentru ca ghirlanda luminoasă să se unduiască tot mai frumos. Introdu în interiorul sticlelor de smoothie firul de ghirlandă și ‘’împrăștie-le’’ pe toată suprafața.
Așază-le într-un colț preferat din căsuța ta și bucură-te de lumina caldă pe care ți-o oferă.

Soldățeii de flori

Soldățeii de flori Soldățeii de flori

Aranjamentul de flori: perfect pentru fiecare anotimp! Inspiră-te din această decorațiune simplă obținută din sticle de smoothie. Pentru șiragul de flori ai nevoie de: o funie (sfoară) de până la 1cm diametru, de flori culese din grădina bunicii și sticle smoothie de Azi.

Timp pentru asamblare: 15 minute

Instrucțiuni de pregătire:

Descoperă artistul din tine după ce consumi smoothie-ul de Azi! Fie că faci o vizită în grădina bunicii sau alegi să dai o tură prin piață, alege cele mai colorate flori pe care să le pui în mini buchețele în fiecare sticlă de smoothie pe care o ai la îndemână. Dacă nu te inspiră culorile îți spunem noi cât de bine merge verdele cu galben, dar nici roșu nu e de lăsat deoparte în această combinație.
Asigură-te că în jurul bazei de sus a sticlei înfășori bine bucata de funie, cu un nod cât mai rezistent ca să nu alunece. Pentru fiecare dintre sticle ar trebui să ai în jur de 15-20 cm de funie pe lateral, ca să o poți fixa acolo unde crezi că va sta cel mai bine: pe perete, pe o altă funie mai lată, pe marginea unui dulap etc.
Ultimul touch: pune florile în sticle și umple-le cu apă rece. Voila!

Micul terrarium

Micul terrarium Micul terrarium

Iubitoare de plante? Construiește-ți mica oază de natură într-unul dintre borcanele de supe de Azi. Pentru micul tău eco-sistem ai nevoie de: o mână de pietricele de marmură, 150 grame de pământ, de câteva borcănele de supă de Azi (în funcție de numărul de plante pe care ți le dorești) și, bineînțeles, de floarea ta preferată. Noi am ales ca exemplu orhideea.

Timp pentru asamblare: 20 minute

Instrucțiuni de pregătire:

Într-unul dintre borcanele de supă de Azi adaugă un strat de pietricele de marmură sau un alt tip de pietricele pe care le preferi, de un diametru foarte mic. Acesta are rolul de a menține rădăcinile plantei în condiții cât mai favorabile. Asigură-te că stratul este suficient de bine așezat. Următorul strat pe care trebuie să-l adaugi este cel de pământ. Fiecare plantă va avea nevoie de o anume cantitate de pământ, suficient de mare încât aceasta să încapă, dar să și crească. Totodată, cantitatea de pământ trebuie să ocupe mai bine de jumătate din spațiul borcanului.

În funcție de floare, poți păstra teraniumul la umbră sau la soare.