Ananas

Vital

Unul din cele mai savurate delicii naturale exotice, ananasul nu este propriu-zis un fruct, ci un conglomerat de fructe grupate de-a lungul miezului. Folosit ca supliment alimentar în diete, datorită multiplelor sale beneficii, ananasul conține mangan (fortifiant pentru sistemul osos), bromelaina - o enzimă cu efecte antiinflamatorii - dar și vitamina A, B și E.

Spanac

Vital

Spanacul este bine cunoscut ca mâncarea preferată a lui Popeye marinarul, tocmai pentru că este bogat în niacină, zinc, proteine, fibre, vitaminele A, C, E și K, tiamină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru și mangan. Cu alte cuvinte, este încărcat cu mulți nutrienți, pentru a întări întregul organism.

Semințe de in

Vital

Probabil singura plantă pe care oamenii au fost obligați prin lege s-o consume – se spune că împăratul Carol cel Mare a dat o lege pentru consumul obligatoriu de către supuși a semințelor de in. Bogate în fibre și antioxidanți dar și în acizi grași Omega 3. Semințele de in sunt și surse importante de vitamine – B, E, și minerale - mangan, mageneziu, fosfor şi cupru, fier, calciu, potasiu, zinc, şi seleniu.