Curmale

Viguros

Există ipoteza că anume curmalele, și nu merele, au fost fructele cu pricina din Grădina Edenului, din acest motiv mai sunt și numite “fructele paradisului”. Ce știm sigur este că aceste fructe sunt o bombă de nutrienți, minerale precum potasiu, calciu, zinc, fier, dar și antioxidanți, vitamina A, B-uri și multă fructoză. Un cocktail perfect pentru energie și susținerea sistemului imunitar.

Semințe de in

Viguros

Probabil singura plantă pe care oamenii au fost obligați prin lege s-o consume – se spune că împăratul Carol cel Mare a dat o lege pentru consumul obligatoriu de către supuși a semințelor de in. Bogate în fibre și antioxidanți dar și în acizi grași Omega 3. Semințele de in sunt și surse importante de vitamine – B, E, și minerale - mangan, mageneziu, fosfor şi cupru, fier, calciu, potasiu, zinc, şi seleniu.

Kiwi

Viguros

Pe numele chinezesc strugurele gâștei (gooseberry), kiwi este renumit pentru conținutul mare de vitamina C, mai ridicat chiar decât al portocalei. Bogat în acid folic, potasiu dar și în antioxidanți , luteină , fibre și săruri minerale, kiwi are efecte pozitive multiple asupra digestiei, vederii dar și siluetei, având un conținut ridicat de apă și unul foarte scăzut în calorii.