Ananas

Chia Fun

Unul din cele mai savurate delicii naturale exotice, ananasul nu este propriu-zis un fruct, ci un conglomerat de fructe grupate de-a lungul miezului. Folosit ca supliment alimentar în diete, datorită multiplelor sale beneficii, ananasul conține mangan (fortifiant pentru sistemul osos), bromelaina - o enzimă cu efecte antiinflamatorii - dar și vitamina A, B și E.

Guave

Chia Fun

Guava este denumită și “super fruct” pentru că conține de 4 ori mai multă vitamina C decât portocală, de 3 ori mai multe proteine , de 4 ori mai multe fibre decât ananasul și de 2 ori mai mult licopen decât roșia. De asemenea, acest fruct conține numeroase fitochimice, vitamine din grupa B, ceea ce îl face un bun imunostimulator.

Chia

Chia Fun

Le datorăm mayașilor descoperirea acestor semințe pline de vitamine și minerale, cu proprietăți nutritive și energetice multiple. Semințele de chia conțin foarte mult calciu, fier, proteine, potasiu. Sunt o sursă naturală de energie, au efect detoxifiant, echilibrează nivelul de insulină, fortifică oasele și masa musculară și îmbunătățesc performanțele sportive, astfel că pot ține cu brio locul băuturilor energizante.