Răsfățul copilăriei #deAzi

Girlandă luminoasă decorativă

Când eram copilă aveam o persoană dragă cu care mergeam în căutare de hribi într-o pădure din apropierea Bucureștiului. Pentru mine erau pe atunci doar simple ciuperci de pădure și cele mai gustoase legume din Univers. Și au rămas de-a lungul anilor preferatele mele.

De la sine de înțeles că atunci când am văzut supa cremă de hribi #deAzi a fost o rememorare a momentelor din copilărie. Cu o densitate care ține loc și de cină (într-un borcan de supă am descoperit două porții), cu un ușor accent de piper, dar și cu un gust pe care l-ai putea obține doar din ciupercile culese proaspăt, precum făceam când eram mică, supa cremă de hribi a devenit aliatul perfect pentru momentele în care decid să mănânc supe, ca la recomandarea nutriționistului, de cel puțin două ori pe săptămână.

Și pentru că nu am fost niciodată fanul mâncării reci, abia scoase din frigider, am preferat să încălzesc un pic supă înainte să încep să o mănânc. Și am adăugat și câteva crutoane, nu pentru că ar fi nevoie pentru consisență, ci doar pentru că am considerat că merg la țanc cu condimentele (cimbrul și piperul negru măcinat). Unde mai pui că e prânzul potrivit și pentru cei care nu mănâncă deloc carne sau pentru cei care vor să își ia proteinele dintr-o supă.

Despre gusturile #deAzi – Andra Nicula

https://www.instagram.com/andranicula